Μαραθώνος 16, Θεσσαλονίκη 546 38
2310940506

Πως λειτουργεί?

Χειμερινή Λειτουργία

Ο ανεμιστήρας της εξωτερικής μονάδας αντλεί θερμότητα από το εξωτερικό περιβάλλον, η οποία απορροφάται από το ψυκτικό μέσο που ρέει εσωτερικά της αντλίας. Το ψυκτικό μέσο μετέπειτα μέσω ενός εναλλάκτη (του συμπυκνωτή) απελευθερώνει αυτή την απορροφούμενη ενέργεια στο νερό που ρέει στα σώματα

Θερινή Λειτουργία

Κατά την διάρκεια της ψύξης αντιστρέφεται η λειτουργία της αντλίας θερμότητας. Συγκεκριμένα ο συμπυκνωτής παίρνει το ρόλο του ανεμιστήρα, δηλαδή αντλεί θερμότητα από το εσωτερικό του σπιτιού και μέσω του ανεμιστήρα της εξωτερικής μονάδας (που πλέον παίρνει το ρόλο του συμπυκνωτή) την αποδίδει στο εξωτερικό περιβάλλον. Αυτός είναι και ο λόγος που όταν κάνουμε ψύξη με ένα τυπικό air-condition, ο ανεμιστήρας αποβάλλει προς τα έξω θερμό αέρα.

Προτιμήσεις απορρήτου
Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησης από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookie. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι η παρεμπόδιση ορισμένων τύπων cookie μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.